خاویار
خواص خاویار بسیار زیاد بوده و یک ماده غذایی پر انرژی است که طعم و بویی بسیار خوشایند دارد.
به طور عمده پروتئین موجود در خاویار متشکل از اسیدهای آمینه آرزین، هیستامین، ایزولوسین، لیزین و میتونین است.
چربی موجود در خاویار نیز به دو دسته عمده تقسیم میشود که عبارتاند از «۲۵ درصد کلسترول» و «۷۵ درصد لستین».
خواص خاویار
مصرف خاویار از ابتلا به بیماری افسردگی و بیماری های قلبی عروقی پیشگیری میکند،
چرا که در خاویار غلظت اسیدهای چرب از نوع امگا۳ بسیار بالاست.
بعلاوه خاویار غنی از ترکیبی به نام “Ctacosand” است که نوعی الکل چرب با زنجیره بلند است
و در بدن به اسیدهای چرب تبدیل میشود.
این اسیدهای چرب به دست آمده در سنتز میلین (پوشش سلول عصبی) نقش به سزایی ایفا میکند.
به همین دلیل مصرف خاویار در سلامت سلولهای عصبی بسیار مؤثر است.
در کشورهایی که ماهی و خاویار در عادات غذایی مردم جایگاه ویژهای دارد،
میزان ابتلا به افسردگی بسیار کمتر از دیگر کشورهاست.
وجود اسیدهای چرب «امگا۳» درخاویار مانع از افزایش کلسترول خون
و به دنبال آن باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی میشود.
بعلاوه مصرف خاویار در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای آرتریت روماتوئید (التهاب مفاصل)،
بیماری های دستگاه گوارش و بعضی از انواع سرطان بسیار مؤثر است.
خاویار از نظر عنصر آهن نیز غنی است
و به همین دلیل مصرف آن در افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن نیز توصیه میشود.
از محصولات حاوی عصاره خاویار نیز برای سلامتی و زیبایی پوست استفاده می شود
که موجب جوانسازی و آبرسانی بهتر پوست می شود.
استفاده کردن از خاویار به ویژه خاویار ارگانیک که هیچ گونه سموم، مواد شیمیایی و آفت کش نداشته باشد.
در نی که باردار هستند، موجب رشد بهتر مغز، هوش و چشم جنین می شود.
و باید اضافه کنیم که مصرف خاویار توسط ورزشکاران باعث افزایش عضله سازی
و همین طور بهبود گردش خون در بدن آن ها می شود.
در بیمارانی که تحت شیمی درمانی هستند نیز مصرف خاویار توصیه می شود
زیرا باعث افزایش قوای جسمی آن ها می شود.
منبع: www.oligen.ir
درباره این سایت